Ο Αδ. Γεωργιάδης απειλεί διευθυντή της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Θεαγένειου επειδή κατήγγειλε την απαξίωση του ΕΣΥ

Ο διευθυντής δημοσίευσε φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα ξαπλωμένου σε τρεις καρέκλες σε διάδρομο του νοσοκομείου που περιμένει να συνέλθει από μέθη μετά από ενδοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη

Για ημέρες κυκλοφορεί στα social media η φωτογραφία-σοκ ενός νεαρού άνδρα που, ξαπλωμένος σε τρεις καρέκλες σε διάδρομο του Θεαγένειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, περιμένει να συνέλθει από μέθη μετά από ενδοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη. Την ανάρτησε ο ίδιος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές, ζητώντας συγγνώμη για την απαξίωση του ΕΣΥ και τονίζοντας ότι τα διαβήματα των γιατρών του νοσοκομείου «σε όλα τα επίπεδα» απέβησαν άκαρπα.

Ποια ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, όταν πληροφορήθηκε για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση; Αντί να δώσει απαντήσεις στα όσα καταγγέλλει ο γιατρός, άστραψε και βρόντηξε που κάποιος του χαλάει το αφήγημα για το ΕΣΥ και με φωτογραφίες μάλιστα. Έτσι, είδε «πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ» και διέταξε ΕΔΕ απειλώντας.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές έγραφε κάτω από τη φωτογραφία-ντροπή. «Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα».

Σε δική του ανάρτηση το βράδυ της Κυριακής, ο  Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έχει διατάξει επείγουσα ΕΔΕ για το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως «υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή».

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος ανάνηψης για το Γαστρεντερολογικό Ογκολογικό Τμήμα, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου. Για να δικαιολογηθεί, παραθέτει εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες αποδεικνύουν ακόμη περισσότερο το σοβαρό πρόβλημα, αφού είτε απαιτούν συνεννόηση με άλλα τμήματα, όπως το Χειρουργικό ή την Καρδιολογική μονάδα, η οποία δεν μπορεί να είναι πάντα εφικτή είτε απαιτούν την μετακίνηση σε άλλους ορόφους του ασθενή. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να προβάλλει ως εναλλακτική λύση και ένα φορείο, στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της διοικήτριας του Θεαγενείου

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε – σύμφωνα με στιγμιότυπο – την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης.

Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί